Het verhaal van Anouar

“Je hebt maar 1 kans nodig, zei mijn vader” 

Anouar werkte 8 jaar lang voor defensie, maar omdat hij te weinig thuis was en te veel confronterende dingen had gezien, besloot hij te stoppen.

In het leger volgde hij al een mbo-ICT, maar maakte hem niet af. En omdat hij wél al zijn rijbewijzen gehaald had, was de overstap naar vrachtwagenchauffeur voor hem een logische.

Het betaalde goed, maar Anouar was wederom bijna nooit thuis. Toen hij op een dag zijn zoontje van het kinderdagverblijf ophaalde en de leidster zei:” Oh u bent zijn vader”, ging de knop om. Hij wilde een andere baan. 

Zijn interesse? Als 6-jarige haalde hij al Nintendo’s uit elkaar en in de groothandel van zijn vader leerde hij, door middel van Html-cursussen op YouTube, hoe hij websites moest maken.

Anouar’s passie voor het IT-vak zocht al jarenlang een uitweg naar een leuke baan, maar zonder diploma maakte Anouar geen kans. Dacht hij. 

Vanja Prenda van Raaak Talent dacht daar heel anders over. Zij spotte Anouar’s cv en ging met hem in gesprek. Ze hoorde zijn passie voor het IT-vak en was vastbesloten om voor hem een baan in de IT te vinden. 

Anouar werkt nu alweer een half jaar voor Van Hessen in Nieuwerkerk aan den IJssel en daar zit hij helemaal op zijn plek. 

“Mijn vader zei ooit: ’Je hebt maar 1 kans nodig’. En die kreeg ik bij Van Hessen. Hier heb ik van mijn passie mijn werk kunnen maken. Het is een warm bedrijf waar je gezien wordt en waar ik mezelf kan ontwikkelen. Het geeft me rust nu ik eindelijk iets doe wat ik leuk vind.”

Omscholing

Het verhaal van Max

Als alle puzzelstukjes op z’n plek vallen…

Soms is het even puzzelen voordat je erachter komt welke baan nu écht bij je past. Maar Max Wieland wist al vrij snel welke baan wél en welke níet bij hem paste. 

Helpdeskmedewerker bijvoorbeeld. Tijdens zijn stage van de mbo-ICT kwam hij erachter dat dit totaal niet zijn ding was. 

“Ik was niet bezig met het proces en wist van tevoren niet hoe de dag zou verlopen en tegen welke problemen ik aan zou lopen. Kortom: een dag verliep totaal niet gestructureerd.”

Max heeft een passie voor de ICT en beschikt over een behoorlijke dosis vakkennis. Hij zocht een baan waarbij hij die kennis kon inzetten en hij gestructureerd kon werken zonder al te veel gestoord te worden, want dát is belangrijk voor hem. 

Mascha van Raaak Talent houdt zich dagelijks bezig met werkplekken op maat en ging voor Max op zoek naar een baan in de buurt. 

Ze klopte aan bij AddSecure en vertelde over de kennis en kunde van Max én waar zijn uitdagingen lagen. Na twee gesprekken werd hij aangenomen als Support Engineer. 

Nu houdt hij zich fulltime bezig met het updaten van software van vrachtwagen-boordcomputers. Dit werk vereist precisie, focus en oplossingsgerichtheid en daarom is Max de juiste man voor deze baan.

“Deze baan past perfect, alle puzzelstukjes vallen op z’n plek. Ik zit hier pas twee maanden maar het voelt echt als thuiskomen: het is een superleuk bedrijf met een hele fijne sfeer, ik heb een rustige werkplek en in mijn werk kan ik al mijn kwaliteiten kwijt. Al met al had ik geen betere baan kunnen wensen.”

Baankeuze

Het verhaal van Rafal

Mét taalbarrière een succesvolle carrière?

Poolse Rafal weet hoe je dat aanpakt! 

Meer dan een half jaar reisde Rafal van Etten-Leur naar Duitsland om als productielijnmonteur geld te verdienen voor zijn gezin. 

“Het salaris was extreem goed, maar het was een week op, en een week af en dat wilde ik niet meer.” 

(meer…)

Het verhaal van John

“Mijn vader zei: ‘Kom maar niet meer terug’.”

8 jaar was John (27) toen hij in het onveilige Nigeria als straatverkoper zijn familie moest ondersteunen; hij had allesbehalve een rooskleurig toekomstperspectief.

Daarom adviseerde zijn vader hem vorig jaar om het land te verlaten en niet meer terug te komen, zodat hij ergens anders een gelukkig bestaan op kon bouwen.

(meer…)

Het verhaal van Uliana

Alleen gevlucht…

Uliana vluchtte april 2022 alleen vanuit Oekraïne naar Nederland. Haar familie en vrienden moest ze achterlaten.

Eenmaal in Nederland wilde ze zo snel mogelijk aan de slag. Ze stapte onze Raaak-vestiging in Oosterhout binnen, besprak de mogelijkheden en dankzij de goede samenwerking met Raaak Talent ging haar wens snel in vervulling. 

(meer…)

Het verhaal van Panagiotis

Van chef-kok naar timmerman? Voor Panos is dat geen enkel probleem. 

Panagiotis (Panos) werkte 24 jaar als chef-kok toen hij merkte dat hij geen werkplezier meer had. Hij besloot om te solliciteren.

Hij kwam in aanraking met Robin Visser van Raaak Talent en hij ging voor hem aan de slag. De derde sollicitatie was raak: timmerman bij Holland Houtwerk.

Lees verder

Het verhaal van Christophe

“We laten jou een dag aanmodderen, dan kijken we verder. 2 dagen later was ik aangenomen.”

Christophe (58), van oorsprong Belg, vertelt met Franse tongval gepassioneerd over het vak draaier/frezer, als ik hem op zijn werkplek spreek. De passie voor deze baan kreeg hij op 18-jarige leeftijd door zijn neef, die op zijn eigen werkplaats het vak aan Christophe liet zien. Sindsdien wil hij niets liever dan met metaal en motoren werken.

Lees verder

Het verhaal van Nikoletta

Nikoletta (Nicki) vluchtte maart 2022 met haar gezin vanuit Oekraïne naar Waalwijk. Haar oude vertrouwde leven liet ze achter om een beter bestaan op te kunnen bouwen in Nederland. Een veilig bestaan.

Na twee maanden vond ze het tijd om te gaan solliciteren. Ze stapte samen met haar man de Raaak-vestiging in Waalwijk binnen voor de mogelijkheden. Samen met Raaak Talent – die een Nederlandse taalcursus voor beiden regelde – lukte het al snel om twee leuke banen te vinden.

Lees verder

Betrokken bedrijven

Onderstaande bedrijven zijn betrokken bij Raaak Talent. Wat ze doen? Zij helpen talent ontwikkelen. Dankzij deze bedrijven helpen wij mensen groeien in hun loopbaan.