Tim: Van chef-kok tot talentmanager

Tim Rops werkte jarenlang in de horeca. Ook daar had hij veel ervaring met het opleiden van jongeren. Van snuffelstage tot completere bbl-trajecten: Tim vond het veel voldoening geven om mensen verder te helpen. Of het nu ging om afwassers, de bediening of koks, Tim kreeg energie om mensen verder te helpen. Tim startte bij de vestiging van Raaak Personeel in Oosterhout, maar maakte al gauw de overstap naar Raaak Talent. 

De reden? Hij kan passend maken wat nu niet past. Dat vindt hij mooi. En hij werkt met bijzondere mensen. Zo werkt hij samen met het Ministerie van Justitie om ex-gedetineerden weer aan het werk te helpen. Werk is enorm belangrijk om een nieuw leven op te bouwen, om terugval te voorkomen. Aan afwijzingen doet Tim liever niet en soms maakt een klein advies al een enorm verschil.

“Met een cursus Nederlands hielp ik een Eritrese man. Die heeft het nu super naar zijn zin bij Martens Beton. Zo simpel kan het soms zijn.”

Tim Rops

Maar Tim haalt ook voldoening uit mensen in wie hij meer tijd steekt. “Sommige mensen hebben pech in het leven gehad, denk aan een faillissement meegemaakt als ondernemer. Anderen hebben verkeerde keuzes gemaakt. Waar het mij om gaat: iedereen verdient een tweede kans. Motivatie is belangrijker dan je verleden, wie wil werken moet simpelweg een kans krijgen. Maatwerk is daarbij standaard, want het is natuurlijk altijd mensenwerk en ieder mens is anders.”

Ontmoet onze talentmanagers

Van links naar rechts; Robin, Bas, Mascha, Tim, Suzan en Vanja. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat.

Neem persoonlijk contact op

Betrokken bedrijven

Onderstaande bedrijven zijn betrokken bij Raaak Talent. Wat ze doen? Zij helpen talent ontwikkelen. Dankzij deze bedrijven helpen wij mensen groeien in hun loopbaan.