Bij AddSecure creëerde ze een werkplek voor Max

Als Marcel van der Weiden talent bij iemand ziet, dan verdient die persoon een kans. Max bijvoorbeeld. Hij solliciteerde 3 maanden geleden via Raaak Talent bij AddSecure – terwijl er geen vacature openstond. Hij had net zijn mbo-ICT afgerond en was erop gebrand om in die branche aan de slag te gaan. Marcel (van AddSecure) zag zijn gedrevenheid, maar zag ook zijn uitdaging. 

Structuur en een rustige werkplek zijn voor Max belangrijk om zijn vak goed uit te oefenen, vertelde hij. Is dit eenmaal gecreëerd? Dan blinkt hij uit in zijn vak. Daarom wist Marcel dat hij hem moest aannemen, want belemmeringen om extra structuur aan te brengen zag hij niet, wel de voordelen. 

“Het is een kwestie van de zaken anders benaderen, want extra structuur hadden we net nodig binnen onze organisatie. Doordat collega’s nu meer rekening met elkaar houden, versterkt dat het teamverband. Waar de één goed in is, is iemand anders minder in en vice versa, er is altijd wel iemand die kan compenseren voor de ander en dán functioneer je als een goed team.” 

Focus op het talent

Hij adviseert bedrijven om niet te veel te focussen op wat iemand niet kan, maar op wat ze wel kunnen en daar het beste uit te halen. Dat kost soms iets meer tijd, maar het zorgt uiteindelijk wel voor een goed eindresultaat. 

“Zoek niet naar het schaap met de 5 poten, want die zijn er niet. Geef mensen een kans, dan komt het er vanzelf uit. Bij Max zag ik de wil om iets te leren en de wil om iets te doen: dat zat er allemaal al in en dat werpt nu zijn vruchten af. Het resultaat? Hij komt iedere dag met een glimlach binnen en ligt goed binnen de organisatie. Max is een goede jongen die zijn werk uitstekend doet. Ik ben heel blij dat we voor hem een plek hebben gevonden.”

Betrokken bedrijven

Onderstaande bedrijven zijn betrokken bij Raaak Talent. Wat ze doen? Zij helpen talent ontwikkelen. Dankzij deze bedrijven helpen wij mensen groeien in hun loopbaan.