“We laten jou een dag aanmodderen, dan kijken we verder. 2 dagen later was ik aangenomen”

Christophe (58), van oorsprong Belg, vertelt met Franse tongval gepassioneerd over het vak draaier/frezer, als ik hem op zijn werkplek spreek. De passie voor deze baan kreeg hij op 18-jarige leeftijd door zijn neef, die op zijn eigen werkplaats het vak aan Christophe liet zien. Sindsdien wil hij niets liever dan met metaal en motoren werken.

Van zijn ouders moest hij de studie ‘Industrieel Ingenieur’ volgen, maar dit was niks voor hem. Hij stopte, begon de opleiding ‘Elektronica’ en ging als vertegenwoordiger in die branche aan de slag. Na 31 jaar werd het – door o.a. internetverkopen – voor hem steeds lastiger om zijn vak uit te oefenen. Ontslag volgde en Christophe zat bijna twee jaar zonder werk.

Zijn passie voor de metaalsector bleef en hij wilde er nu écht werk maken. Door een samenwerking van het UWV en Raaak Talent volgde Christophe de opleiding ‘bankwerker’ en ging via Raaak als lasser aan de slag.

Covid en de oorlog in Oekraïne gooide roet in het eten en Christophe moest weer op zoek naar een baan. Hij belde Bas van der Boom die een intake met Tim Rops inplande om Christophe’s mogelijkheden te bespreken.

TMS in Moerdijk geeft hem nu een kans om het vak ‘draaier’ te leren. Wim van Asperen gaf hem een simpele klus om te zien wat hij kon. Twee dagen later startte hij met zijn droombaan: draaier.

“Ik vind het fantastisch hier. Er heerst hier een fijne sfeer, ik mag zelfstandig werken en voel geen druk – voor een vakidioot als ik is dat heel fijn. Daarnaast staat veiligheid hier hoog in het vaandel, waardoor ik minder stress ervaar. Conclusie: deze bedrijfscultuur past perfect bij mij.”

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Christophe heeft op zijn 58e toch nog zijn droombaan weten te bemachtigen. Raaak Talent gelooft erin dat iemand pas echt tot zijn recht komt in een bedrijf als hij of zij iets doet wat hij of zij intrinsiek motiveert. Ons streven? Talenten benutten, zodat het arbeidspotentieel op een duurzame manier ingezet wordt.

Betrokken bedrijven

Onderstaande bedrijven zijn betrokken bij Raaak Talent. Wat ze doen? Zij helpen talent ontwikkelen. Dankzij deze bedrijven helpen wij mensen groeien in hun loopbaan.