“Mijn vader zei: ‘Kom maar niet meer terug’.”

8 jaar was John (27) toen hij in het onveilige Nigeria als straatverkoper zijn familie moest ondersteunen; hij had allesbehalve een rooskleurig toekomstperspectief.

Daarom adviseerde zijn vader hem vorig jaar om het land te verlaten en niet meer terug te komen, zodat hij ergens anders een gelukkig bestaan op kon bouwen.

Hij pakte zijn spullen en reisde naar Oekraïne, maar daar was het leven ook niet makkelijk – metrogebouwen boden hem regelmatig onderdak. Uiteindelijk zorgde de oorlog ervoor dat hij naar Nederland vluchtte en hij in Geertruidenberg terechtkwam.

In Nigeria was John als custom officer verantwoordelijk voor het onderdeel logistiek en merkte toen dat zijn hart er sneller van ging kloppen.

“Ik zag een hele lijst met banen bij Raaak Personeel, maar toen ik hoorde dat dit bedrijf in de logistieke sector zat, dacht ik: die wil ik.”

Onze collega’s in Oosterhout gingen met John in gesprek en zorgde er, samen met Raaak Talent, voor dat hij de baan – die hij in het vizier had – ook kreeg: magazijnmedewerker bij it’sme. John gaat nu fluitend naar zijn werk:

“Ik vind mijn werk heel leuk en zing vaak op mijn werk. Dat werkt positief op anderen door: mijn collega’s worden er vrolijk van!”

Bij itsme zijn ze ook meer dan tevreden:

“John is iemand die goed Engels spreekt en makkelijk praat. Hij werkt hard, is positief en levert goed werk af. Ik ben heel blij met John”, zegt logistiek manager René Naburgh.

In Nigeria is zijn passie voor de logistiek ontstaan, bij it’sme kan hij zich verder ontwikkelen, want 1 ding is voor John zeker: hij gaat carrière maken in de logistieke sector.

“Mijn wens? Ooit een managementfunctie binnen de logistiek.”

Betrokken bedrijven

Onderstaande bedrijven zijn betrokken bij Raaak Talent. Wat ze doen? Zij helpen talent ontwikkelen. Dankzij deze bedrijven helpen wij mensen groeien in hun loopbaan.