Nikoletta vluchtte maart 2022 met haar gezin vanuit Oekraïne naar Waalwijk

Haar oude vertrouwde leven liet ze achter om een beter bestaan op te kunnen bouwen in Nederland. Een veilig bestaan.

Na twee maanden vond ze het tijd om te gaan solliciteren. Ze stapte samen met haar man de Raaak-vestiging in Waalwijk binnen voor de mogelijkheden. Samen met Raaak Talent – die een Nederlandse taalcursus voor beiden regelde – lukte het al snel om twee leuke banen te vinden.

Nicki werkt als allround medewerker bij Holland Houtwerk en heeft het erg naar haar zin.

“Eerst dacht ik: wat kan een vrouw in een houtbedrijf doen, maar ik vind het superleuk. Iedereen is heel aardig en behulpzaam. Ik werk nu samen met een Poolse vrouw en ik kan gerust zeggen dat ze een vriendin geworden is.”

“Als iemand mij een paar jaar geleden had verteld dat ik timmervrouw zou worden, had ik heel hard gelachen.”

Nicki begon met een simpel klusje: de lijm van kozijnen afschrapen. Maar haar teamleider zag al snel dat ze veel meer kon. Nu monteert ze het deurbeslag op de deuren en dat gaat haar goed af: “Ik ben specialist geworden.”

In Oekraïne lag haar specialisme en passie ergens anders: daar zette ze wimpers en verzorgde ze de wenkbrauwen voor menig Oekraïense vrouw.

Omdat wij geloven dat het benutten van talenten meer werkgeluk geeft, waardoor men een duurzamere loopbaan tegemoet gaat, start Nicki via Raaak Talent met de wimper- en wenkbrauwopleiding. 

“In de ochtend wil ik bij Holland Houtwerk blijven werken als mijn kinderen naar school gaan en in de avonduren wil ik doen wat ik het allerleukste vind: de wimpers en wenkbrauwen van vrouwen mooier maken. Mijn droom is om ooit mijn eigen wenkbrauwsalon te openen.”

We zijn blij dat we Nicki kunnen helpen. Want aan ‘de wil om te werken’ ontbreekt het niet. Het is vaak ‘de taal niet-machtig zijn’ of het ontbreekt aan de juiste scholing, waardoor het lastig wordt om werk te vinden.

Raaak Groeit Mee (van Raaak Talent) zorgt ervoor dat vluchtelingen een kans krijgen om een passende baan te vinden. Om een bestaan op te bouwen. En dat doen wij door extra aandacht, scholing en een loopbaanbegeleiding.

Betrokken bedrijven

Onderstaande bedrijven zijn betrokken bij Raaak Talent. Wat ze doen? Zij helpen talent ontwikkelen. Dankzij deze bedrijven helpen wij mensen groeien in hun loopbaan.