“Zeg nooit dat je iets NIET kan. Je kan alles, zolang je het maar probeert” 

In Polen vonden ze het maar vreemd: een vrouw die een ‘mannenbaan’ wilde. Hier in Nederland bij Platra in Utrecht zijn ze juist blij dat Kasia hun team kwam versterken als heftruckchauffeur. Als enige vrouw in een mannenteam, staat ze haar mannetje. Maar zelf ziet ze dat helemaal niet zo:

Lees Verder
Talenten benutten

“Zelfs als je de cursus ‘Zwemleraar’ wil volgen, dan kan dat hier”

Het bedrijf Platra (gespecialiseerd in transport van plaatmaterialen), bestaat misschien al 33 jaar, ouderwets zijn ze allerminst. Op meerdere HR-vlakken zijn ze vooruitstrevend en laten ze zien dat hun medewerkers erg belangrijk vinden:

Lees verder

Bij AddSecure creëerde ze een werkplek voor Max

Als Marcel van der Weiden talent bij iemand ziet, dan verdient die persoon een kans. Max bijvoorbeeld. Hij solliciteerde 3 maanden geleden via Raaak Talent bij AddSecure – terwijl er geen vacature openstond. Hij had net zijn mbo-ICT afgerond en was erop gebrand om in die branche aan de slag te gaan. Marcel (van AddSecure) zag zijn gedrevenheid, maar zag ook zijn uitdaging. 

Lees verder
Talenten

“Daar kunnen wij nog een hoop van leren”

In Oekraïne was ze kraanmachinist. Hier in Nederland maakt ze pakketten verzendklaar. 

Veelzijdige Olena Makarchuk zet, zonder blikken of blozen, haar schouders eronder, want ze is blij dat ze bij Passa Sports de kans kreeg om als orderpicker aan de slag te gaan. 

Lees verder
Talent

“Je hebt maar 1 kans nodig, zei mijn vader” 

Anouar werkte 8 jaar lang voor defensie, maar omdat hij te weinig thuis was en te veel confronterende dingen had gezien, besloot hij te stoppen.

In het leger volgde hij al een mbo-ICT, maar maakte hem niet af. En omdat hij wél al zijn rijbewijzen gehaald had, was de overstap naar vrachtwagenchauffeur voor hem een logische.

Lees verder
Omscholing

Als alle puzzelstukjes op z’n plek vallen…

Soms is het even puzzelen voordat je erachter komt welke baan nu écht bij je past. Maar Max Wieland wist al vrij snel welke baan wél en welke níet bij hem paste. 

Helpdeskmedewerker bijvoorbeeld. Tijdens zijn stage van de mbo-ICT kwam hij erachter dat dit totaal niet zijn ding was. 

lees verder
Baankeuze

Mét taalbarrière een succesvolle carrière?

Poolse Rafal weet hoe je dat aanpakt! 

Meer dan een half jaar reisde Rafal van Etten-Leur naar Duitsland om als productielijnmonteur geld te verdienen voor zijn gezin. 

“Het salaris was extreem goed, maar het was een week op, en een week af en dat wilde ik niet meer.” 

Lees verder

“Mijn vader zei: ‘Kom maar niet meer terug’.”

8 jaar was John (27) toen hij in het onveilige Nigeria als straatverkoper zijn familie moest ondersteunen; hij had allesbehalve een rooskleurig toekomstperspectief.

Daarom adviseerde zijn vader hem vorig jaar om het land te verlaten en niet meer terug te komen, zodat hij ergens anders een gelukkig bestaan op kon bouwen.

Lees verder

Alleen gevlucht…

Uliana vluchtte april 2022 alleen vanuit Oekraïne naar Nederland. Haar familie en vrienden moest ze achterlaten.

Eenmaal in Nederland wilde ze zo snel mogelijk aan de slag. Ze stapte onze Raaak-vestiging in Oosterhout binnen, besprak de mogelijkheden en dankzij de goede samenwerking met Raaak Talent ging haar wens snel in vervulling. 

Lees verder

Van chef-kok naar timmerman? Voor Panos is dat geen enkel probleem. 

Panagiotis (Panos) werkte 24 jaar als chef-kok toen hij merkte dat hij geen werkplezier meer had. Hij besloot om te solliciteren.

Hij kwam in aanraking met Robin Visser van Raaak Talent en hij ging voor hem aan de slag. De derde sollicitatie was raak: timmerman bij Holland Houtwerk.

Lees verder

Betrokken bedrijven

Onderstaande bedrijven zijn betrokken bij Raaak Talent. Wat ze doen? Zij helpen talent ontwikkelen. Dankzij deze bedrijven helpen wij mensen groeien in hun loopbaan.